pirmdiena, 2010. gada 2. augusts

Pimp My Tube Monster

Ok, viss sākās ar to, ka man bija oriģināls Behringer VT-999 pedālis. Pēc kāda pusgada nomira oriģinālā ķīniešu lampa, uz kuru tāpat tik lielas cerības neloloju. Pedālis atguva otru elpu, kad viņam ieliku Sovtek 12AX7 lampu....cita kvalitāte....pedālis kļuva daudz dinamiskāks, skaņa siltāka un kopumā daudz daudz labāka! 
Tad kādu dienu, lasot citu lietotāju atsauksmes internetā, uzgāju kāda amerikāņa kontaktdatus, kurš rakstīja, ka esot savam Tube Monster pedālim veicis šādas tādas modifikācijas, kas pavēris jaunas durvis pedāļa pielietojumam. Lai gan apzinājos, ka pats diez vai spēšu šīs lietas izdarīt, kādu dienu nolēmu viņam uzrakstīt un uzjautāt, kas tad īsti ir darāms. Atbilde nebija ilgi jāgaida, līdz Dons dalījās ar visu viņam zināmo un paveikto, ieskaitot shēmu un bildes no viņa paša pedāļa iekšienes. Tagad nācās atrast kādu, kurš spēj šo visu realizēt..

Pēc pāris mēnešiem, intereses mākts, uzjautāju gitaristiem.lv biedram Uldim (a.k.a. dewired), ko viņš saka par šādu lietu - būdams kaislīgs elektroniķis viņš piekrita palīdzēt veikt nepieciešamās modifikācijas. :) Kruta. Domāts, darīts. :) 
Man vajadzēja sagādāt tikai 3PDT slēdzi, pārējo Uldis solīja nokārtot. Sērfojot pa eBay uzgāju kādu izsoli, kurā varēja ar vienu šāvienu dabūt 3 šādus slēdžus. Tad nu dienu pirms beigām uzliku 0.99 $ (neviens pirms tam nebija neko solījis) un beigās ar to arī pietika - tātad praktiski par piegādes izmaksu dabūju 3 slēdžus. Jauki. 
Piegādājis visu nepieciešamo informāciju un materiālus Uldim, nepacietīgi gaidīju, kad tiks pabeigta pārbūve. Tā kā man bija vairāki 3PDT slēdži, tad teicu, lai arī oriģinālo footswitch nomaina, jo tas bija tāds kā mistrējums no 3PDT un parasta elektroniskā slēdža, diezgan interesants veidojums, neredzēsi - nesapratīsi. Liels bija mans pārsteigums, kad Uldis zvanīja, lai ziņotu, ka iespējams pie reizes veikt vēl vienu modifikāciju - proti, ja neesmu skops un nav žēl trešā (uz to brīdi) liekā slēdža, tad varot ielikt arī to, kas ļaušot mainīt pedāļa skanējumu ar vienu kājas vēzienu :D NU ok!!! Kāpēc gan nē? :)
Pie reizes vēlējos, lai oriģinālie strāvas padeves un noise gate slēdži tiktu pārvietoti uz pedāļa augšdaļu (un nomainīti uz sviras slēdžiem), kas arī veiksmīgi tika īstenots.

Rezumējot, tika paveikti šādi darbi:
  • nomainīts oriģinālais footswitch;
  • ielikts papildus potenciometrs + footswitch (+ led indikators), kas dod otru "kanālu" - var lietot, piemēram, lai no viegla crunch pārslēgtu uz spēcīgāku zāģi, no ritma iebūstotu solo utml.;
  • ielikts papildus footswitch (+ led indikators), kas pedālim dod savādāku toni - ieslēdzot man gribās teikt, ka ir tāds oldskūlīgāks zāģis - katrā gadījumā noderīga lieta!
  • nomainīti oriģinālie strāvas padeves un noise gate slēdži.

bilde no pusgatavā rezultāta:


Kā redzams, uzraksti jau vairs nebija savā vietā, tā, ka nolēmu, ka ja reiz pārveidojam, tad pārveidojam līdz nepazīšanai!
DEPO veikalā tiku pie violetas metālikas krāsas aerosola baloniņa par samērā pievilcīgu cenu (~2,15 Ls) un pārvērtības varēja turpināties. Iepriekš izņemot ārā shēmu, slēdžus un visu pārējo, notīrīju korpusu un pārlaidu pāri vairākas kārtas, tad ļāvu tam visam nožūt līdz rītam. No rīta pārlaidu pāri pēdējo kārtu, tad kādas 3 dienas ļāvu kastei žūt, un pierast pie jaunā mēteļa.

Uzrakstus nolēmu veidot vācu valodā, lai biki interesantāk. Jau kādu laiku mājās stāvēja tumši zila 3D tekstila krāsa (te gan jāpiebilst, ka viņa piemērota dažādām virsmām). Vēl piepirku klāt tādu pašu sudraba krāsu ar spīdumiem, lai arī pa metru iespējams saskatīt uzrakstus! :D

Kontūru veidoju no zilās krāsas, ļāvu tai nožūt (ieteicams diennakti), finālā izskatījās šādi:


Pāri zilajiem burtiem ķepēju virsū sudrabainos, atkal ļāvu nožūt - pagāja pat vairākas dienas, līdz stellēju  pedāli kopā.

Tad nu ņēmu un saliku visu atpakaļ, izskatās ļoti labi, manuprāt. Protams, tas atkal ir gaumes jautājums. Kāds cits būtu vēlējies citu krāsu, būtu pilnībā nokasījis visu oriģinālo krāsu utml. Bet, te nu viņš ir, Das Röhrenungetüm! Mann, bin ich stolz im Moment! :D




























Protams, atļaušos apgalvot, ka dzīvē viņš izskatās vēl labāk! Vēl monstrīgāks un vēl skaistāks, ak jel! :D

Lai jums jauka diena! :)

2 komentāri:

  1. Vajadzētu vēl arī skaņas semplus :)

    AtbildētDzēst
  2. ja radīsies izdevība veikt pietiekamas kvalitātes sepmlus, noteikti to izmantošu un iepostošu šeit ;)

    AtbildētDzēst

Twitter Facebook Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons