pirmdiena, 2010. gada 20. septembris

Big Muff Clone


Tāds nu viņš ir beigās padevies - kā bildē :D

Tā kā es (vismaz pagaidām) neesmu iebraucis elektronikā tiktāl, lai pats kodinātu plates un lodētu visus komponentus, tad nu allaž nākas sadarboties ar kādu kolēģi.
Šoreiz izpalīdzēja Jānis Altmanis (a.k.a. artemijs). Jau sen zināju, ka man patīk tas mafīgais biezais fūzis, ko spēj dot Big Muff, taču līdz ar viņa LIELO toni komplektā ietilpst arī viņa LIELĀ kaste! Tā kā šobrī nopietni strādāju pie dēļa samazināšanas (drīzumā noteikti solās būt kāds info), tad kompromiss noteikti bija iespējams TIKAI iespiežot to pasākumu pedāļdēlim draudzīga izmēra kastītē :)
Jānim izdevās to īstenot...skaņa ir tikpat LIELA trīsreiz mazākā izmērā! :)))
Tehniski noskaņotiem cilvēkiem iesaku iepētīt šo linku, kurā aprakstīts par šī pedāļa shēmas tapšanu.

Pedāli, protams, saņēmu tādā pat paskatā, kādā tās alumīnija kastes nāk ārā no rūpnīcas - pelēkas, nekrāsotas un necilas. Tā kā man bija palikusi smukā violetā krāsa no pagājušā projekta - Tube Monster, tad protams izmantoju to pašu. Pedālis tika nokrāsots aizpagājušajā nedēļas nogalē un visu pagājušo nedēļu ļāvu viņam žūt, pa to laiku apsverot ko šoreiz darīt ar uzrakstiem.. Atbilde radās sestdien, nejauši nonākot uz Dzirnavu ielas, ieraudzīju, ka k-kāds hobiju veikals, nodomāju, ka jāiet apskatīt.

Pie krāsu stenda ieraudzīju, ka ir mazas smukas pudelītes ar krāsu. Pārdevēja-konsultante teicās, ka manām vajadzībām droši vien derēs klasiskā akrila krāsa. Nu ok. Paņēmu balto krāsu plus smalkāko par pieņemamu cenu pieejamo otiņu. Lieki piebilst, ka otu rokās nebiju turējis gadus 10. Bet pēc pirmās stundas nācās secināt, ka šis talants laikam nespēj tik vienkārši izzust! :D


Tā kā plānoju vienkrāsainus uzrakstus, tad manuprāt liela nozīme ir arī izmantotajam fontam. Uz modernā mafa lietotais neizskatītos smuki vienkrāsains, tādēļ Big M*FF Pi uzrakstam par pamatu ņēmu vecumvecā Rams Head Muff versijas dizainu. Kopumā jāsaka, ka esmu apmierināts ar rezultātu :) Tagad pedālis gan skan, gan izskatās vienkārši ideāli! 'njoy!

2 komentāri:

  1. Vajadzētu arī kādu skaņas semplu ielikt...

    AtbildētDzēst
  2. Ar tiem skaņas sempliem ir kā ir. Nu nav man sava mājas studija, un šobrīd arī negrozos pa k-kādām studijām, tā ka nesolu, kad varēšu ko tādu ierakstīt. Kad tas notiks, tad noteikti ielikšu šeit linku :)

    AtbildētDzēst

Twitter Facebook Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons