otrdiena, 2010. gada 26. oktobris

Pedalboard Version S



Iz vēstures:
Tiem, kas nedaudz sekojuši līdzi rakstiem manā blogā, būs zināms, ka jau apmēram gadu man ir lielā efektu lāde, a.k.a. fligthcase pedalboard. Izturības ziņā monstrāla uzparikte, izskata ziņā - afigenna, lietošanas ziņā - perfekti un ērti, kamēr nav kaut kur jāpārvietojas tālāk par virtuvi jeb viesistabu. Kādēļ? Tādēļ, ka pilna masa tam koferim ir uz 20 kg!
Līdz ar to, ka pēdīgi iznāk pēc ilgiem laikiem izkustēties no mājas un uzspēlēt arī k-kur ārpus virtuves vai viesistabas, tad jau labu laiku plānoju, ka lielā lāde būtu jāpataupa stadionu koncertiem un pasaules tūrei. :) Tuvākiem un mazākiem pasākumiem ļoti gribējās kādu draudzīgāka izmēra un svara efektu dēlīti. Kā zināms, otrpus dzelzs priekškaram džeki mūsdienās baigi plaši sākuši lietot Pedaltrain izstrādājumus - esot viegli (tiesa gan tie lielie sver apmēram tikpat cik mans megaražojums), kompakti un tā tālāk. Manuprāt gan viņi ir pārcenoti. Un arī tas, ka pie mums tādus nevar dabūt, ievērojami sarežģī dzīvi - sūtīšana no USA sākas tā ap 50$(tikai piegāde!!!) tiem rāmjiem. Nu i nē! 
Tā kā jau sen bija skaidrs, ka man pašam patīk darboties un kaut ko nebūt veidot, tādēļ nolēmu, ka arī jauno, mazo dēli taisīšu pats no iespējami viegla kokmateriāla. Domāts, darīts. 
Kādreiz jaunībā (:D), kad vēl visus efektus katru reizi ķibināju kopā ar krāsainajiem vadiņiem, man bija veci koferi (no 70-jiem) :) Viens, kā reizi, bija tepat pa rokai un ērts pēc formas un izmēra, tādēļ nolēmu, ka jaunais dēlis jātaisa tāds, kas ietilptu tajā. Izmēros viņam bija jāietilpst 50x28cm, kas, pēc saspringtas plānošanas man arī izdevās, pat iespiežot manu Tube Monster uz šī mazā laukuma. :)

Par materiālu runājot - atkal talkā nāca veikals DEPO. Atradu tur tādu pavisam sausu presēto egles koka dēli (ražots Vācijā), laikam domāts plauktu veidošanai vai kam tamlīdzīgam - par to katrā gadījumā vēstīja etiķete. Ar figūrzāģi tas tika piezāģēts vajadzīgajā izmērā, saskrūvēts ar koka skrūvēm, ... ko nu te daudz stāstīt? Lai runā bildes ;)
Tā kā esmu iecienījis divu līmeņu izkārtojumu, tad arī šo mazo vēlējos saglabāt man tradicionālā izkārtojumā. Šeit redzam piezāģētu, saskrūvētu, noslīpētu un nolakotu produktu:


Zem 2. līmeņa apakšā iestarpināts arī strāvas devējs - 8 kastes joprojām tiek apgādātas ar Powerplant resursiem. Skats no apakšas:


Šoreiz vēlējos lietot tikai Velcro, visu pedāļu nostiprināšanai. Tas tomēr palīdz, ja nākas mainīt kādu pedāli, pārveidot signāla ķēdi utt. Ruļļa mīksto daļu uzlīmēju tieši uz pedalboarda:
Tālāk, hronoloģisku apsvērumu vadīts, savilku visus elektrības padeves vadus uz attiecīgajām vietām, tā lai nekur nekas nekarājas. Šajā bildē varam redzēt arī slaveno koferi, kuram nāksies uzņemt gatavo dēli:


Apakšā pielīmēju arī gumijveidīgu materiālu, lai novērstu šļūkšanu:


Lai pēc iespējas optimālāk un simetriskāk izkārtotu pedāļus, es izveidoju speciālus "paliktņus" katra pedāļa izmērā, pielīmēju klāt šauro līmlapiņu, aiz kuras izvilkt ārā paliktni, kad pedālis nofiksēts. Tiem, kas lietojuši velcro, ir zināms, cik labi tas materiāls saķeras :) Lai varētu sabīdīt pedāļus kā man labāk vajag, šī izrādījās ģeniāla metode.


Un te nu arī pāris bildes no gatavā rezultāta dažādos rakursos... :)



Signāls:
GUITAR -> Looper IN 
Loop 1: (send) Big Muff Pi -> DOD YJM-308 -> Weehbo JCM Drive -> Tube Monster (return)
Loop 2: (send) Marshall SV-1 Chorus -> Artec Phaser -> Nobels TR-X Tremolo (return)
Looper OUT -> Electro Harmonix #1 Echo -> AMP









0 komentāri:

Ierakstīt komentāru

Twitter Facebook Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons