svētdiena, 2011. gada 20. marts

Arta Phase


Jaunākais projekts - mana uzticamā Artec Phaser pārvietošana citā "mājiņā". Problēma radās ar oriģinālās kastes izmēriem, pārkārtojot pedalboardu, tādēļ nolēmu šo pedāli pārlikt mazākā kastītē un pārbīdīt ligzdas uz galiem. Samērā eksperimentāla rakstura pasākums, lai neteiktu vairāk, jo biju nolēmis mēģināt izkodināt uzrakstus :) Centos sekot šiem norādījumiem. Tad vēl arī šajā forumā viens džeks bija teicies, ka krāsas vietā maskai var izmantot nagu laku, ņēmu viņa ieteikumu vērā, jo dzīvoklī negribējās ķēpāties ar krāsošanu. Jāsaka, ka arī nobeigumā nelietoju krāsu, tādēļ mans izkodinātais dizains nav redzams tik izteikti, kā iekrāsojot melnu vai citā tumšā krāsā. Taču, kopumā ņemot, esmu apmierināts ar gala rezultātu.

Nosaukumu nedaudz pārveidoju par godu savai mīļajai sieviņai :) Mans draugs artemijs teicās, ka viņam tas nosaukums atgādina latvju vecās skolas pedāļus. Droši vien, ka tie arī tapa elektroniķu mīļotajām par godu - Inta, Anita utt. :) 

Sākotnēji nācās nopulēt kastīti, lai izskatītos labāk, un arī ķīmija labāk ēstos iekšā. 

Šiem darbiem izmantoju smilšpapīru un arī k-kādu smilšpapīrveidīgu pulējamo švammīti, kā arī aukstu ūdeni. Jāsaka, ka pasākums ir visai apnicīgs, bet ko darīsi. Pieļauju, ka ar k-kādu fleksi varētu būt nedaudz jautrāk un ātrāk.
Nākamajā bildē redzam jau uzpulētu kastīti. Blakus salīdzinājumam ir kastītes vāks, kuru nepulēju, atšķirība diezgan pamanāma:

Tālāk ķēros pie mana iepriekš sagatavotā dizaina spiešanas virsū - šī ir atbildīgākā daļa! Iepriekš vektorprogrammā sataisīju uzrakstus, un spoguļskatā uzdrukāju uz žurnāla lapas (pēc idejas pareizāk lietot būtu vai nu termoplēvi vai k-kādu tur blue paper, kas laikam štatos ir izplatīts). Tad ar gludekli jāpresē virsū :) 
 
Kreisajā pusē redzam dizainu pirms uzgludināšanas un labajā jau uzpresētu. Izmantojot žurnāla tehniku gan ir arī pēc tam jānotīra nost viss liekais papīrs, it sevišķi no vietām, kuras paredzētas atklāt kodinātājam.
Kad tas viss pabeigts, tad var sākt ķepēt aizsargmasku. Sānus aplīmēju ar skoču un augšpusē vēl ķepēju virsū nagu laku, lai pēc iespējas vairāk aizsargātu tās pedāļa daļas, kurās nav paredzēts nekas izkodināts. 
Jākodina ar dzelzs hlorīdu (FeCl3). Sākotnēji man "Argusā" iesmērēja kaut kādu plašu kodinātāju (Nātrija sulfāts) - balts pulverītis, kas varbūt nodara kaitējumu vara plāksnēm, bet ne alumīnijam. Tā, ka dzelzs hlorīds noteikti ir īstā lieta! 
Kā redzam nākamajā bildē, šeit jau dzelzs hlorīds ir atstājis savas pēdas manā alumīnija kastītē (bildē ir jau nopulēts pedālis):

Šeit redzam gala rezultātu saliktu kopā ar visām iekšām, pogām utt. :) Ready to ROCK!!! :)))


Te redzam pedāli kopā ar "kolēģiem":


P.S.: skaņas īpašībām nekādas izmaiņas veiktas netika, tādēļ, ja kādam interesē, kā skan šis feizeris, iesaku noskatīties šo video ;)

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru

Twitter Facebook Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons