pirmdiena, 2012. gada 2. aprīlis

Four Knob RAT

Labvakar! 

Pārāk sen nekas jauns nav tapis publicēts, tā nu saņēmu sevi rokās un tagad vēršu visu par labu. Kārtējo reizi tapis kāds pedālis sadarbībā ar Jāni (aka Artemijs) - šoreiz gan nācās nedaudz uzgaidīt. Viss aizsākās jau 2011.g jūnijā, ja pareizi atminos. Tad nu nesen arī tiku pie gatavā pedāļa. Kā var lasīt Jāņa blogā, šis projekts izrādījās sarežģītāks kā sākotnēji likās, plus mūsdienām raksturīgais akūti patoloģiskais laika trūkums darīja savu, taču nepagāja ne gads, kad žurka rūc :)

Avots pasākumam ir Beavis Audio Research lapa, kur tikām pie šī projekta shēmas, prototipu bildēm utt. Iemesls šī pedāļa tapšanai gaužām elementārs - man uz dēļa ir normāls overdrive (DOD YJM308), arī patīkams lampu draivs tur jau ir (Behringer VTM-999 modded by dewired) un pilnīga šīze Big M*ff klona fūža izskatā. Kas pietrūkst pilnai laimei - protams k-kas distortionveidīgs. Tā, kā man apnicis jau mainīt draiva pedāļus visu laiku, tad gribējās kaut ko samērā plaši pielietojamu, universālu jeb vienkārši traku. Ja meklējam autentisku distortion, tad kas gan cits tas varētu būt, ja ne leģendārā ProCo RAT atvasinājums :) FKR būtībā sevī slēpj visus ratus, no pirmā līdz pēdējam un vēl šo to nepieradinātu un neizpētītu. Iespējas te ir ļoti plašas, lai neteiktu vairāk. Pagaidām nemācēšu vēl pateikt, kuri režīmi man patīk labāk, tas nāks ar laiku ;)
Pagaidām - lai runā bildes!

Šeit tapšanas stadijā:
a. abas plates ar dažiem komponentiem virsū
 

b.šeit viss tiek piemērīts kastītē

Tālāk jau pāris bildes no gatavā produkta pēc manas iejaukšanās (viena no nepieciešamajām izmaiņām, lai tas verķis derētu uz pedalboarda bija OUT ligzdas pārvietošana uz priekšpusi) un gala dizaina nobeigšanas.



Šoreiz negribējās ar krāsošanu ķēpāties, tādēļ tapa tāds nedaudz industriāls dizains ar plastikāta plāksni un konservatīva fonta uzrakstiem. Galvenais gribējās, lai noteikti būtu apzīmējumi daudzajām slēdžu pozīcijām, jo visu iegaumēt citādi būtu nedaudz par traku. Ja iznāks kāds brīvs brīdis, tad mēģināšu arī kādu skaņas failu ierakstīt un iepostēt.

Tiekamies citreiz! ;)













1 komentāri:

Twitter Facebook Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons